• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
DERNEKLERİ ÜYELERİ AYAKTA TUTAR

Değerli Bedelliler kıymetli takipçilerimiz,

Yurtiçi ve yurt dışında yaşayan Bedel Köylülerin isteği, büyüklerimizin ve köy halkının destek ve teşvikleri Bedel Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurduk.

Kuruluş aşaması ve istişare dönemlerini göz önünde bulundurursak yaklaşık 2 yıl gibi bir zaman geçti.

Bu zaman zarfında birçok etkinliğe ev sahipliği yaptık. 150 civarında köylümüzü kendi talep ve istekleri doğrultusunda derneğe üye yaptık.

Bu süreçte öncelikle her aileden bir veya iki kişiyi üye yapmayı hedefledik, herkese ulaşma şansımız ve imkanımız olmadığı için bazı ailelerden birkaç kişiyi üye yaptığımız gibi dernek yapısını beğenmeyip araya mesafe koyan komşularımızdan üye yapamadıklarımız oldu.

Dernek tanım olarak, “gerçek veya tüzel kişilerin kazanç paylaşma dışında belirli bir ortak amacı gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş tüzel kişiliğe sahip kişi topluluklarıdır.”

Elbette bu birlikteliği sağlamak, böyle bir oluşumu ortaya çıkarmak dışardan göründüğü gibi kolay değil. Yönetim olarak her şey istediğimiz gibi olmasa da zoru başardığımızı düşünüyoruz. 

Derneğin kuruluş amacını ve yasal yetki alanını bilmeden köy yönetimine rakip görenler olduğu gibi köy idaresinin yada muhtarın yandaşı görenlerde oldu.

Dernek kimsenin rakibi değildir köy yönetimi ile koordineli çalışmak durumundadır. Köy yönetiminin hizmet noktasın da uyumlu olması önemli olmakla birlikte kim olduğunun bir önemi yoktur.

Bizi varoluş nedenimizi kavrayıp önemseyen maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen arkadaşlarımızın teşvikleriyle dernek yönetimi olarak köyümüzün ismini duyurmak, şehrimizde köyümüz hakkında pozitif bir havanın oluşması için gayret gösterdik.

Bu havayı yüzde yüz istediğimiz gibi gerçekleştiremesekte ciddi manada olumlu bir hava yarattığımızı düşünüyoruz.

Başta sizlerle paylaşmış “derneği biz kurduk hep birlikte yaşatacağız” hep beraber olumlu güzel işlere imza atacağız düsturunda mutabık kalmıştık.

Aradan geçen süre zarfında düşündüğümüzün çok üzerinde manevi destek aldık. Düşlediğimizden çok etkinliğe imza attık.

Özellikle 6 Şubat 2022 tarihinde Kahramanmaraş merkez olmak üzere 10 ilimizde meydana gelen deprem felaketinde köylülerimizin tüm kesimleri ile göstermiş oldukları dayanışma ömür boyu unutmayacağımız güzellikte idi.

Yurt dışında yaşayan genç hemşerilerimizin göstermiş olduğu maddi katkılar bizleri bilen tanıyan herkes tarafından övgüyle bahsedildi.

O dönemde yapılan bağışlar dernek hesabında “deprem bölgesinde harcanmak üzere” tutuldu.

Dernek yönetimi ve gönüllülerimizle beraber on binlerce insana ulaşıp hayır duasını aldık.

Köyümüzün adını, köylülerimizin dayanışma, birlikte hareket etme arzusunu herkese göstermiş olduk.

Deprem için gerek havale gerekse elden gelen bağışlar kuruşu kuruşuna hesap verilecek şekilde kayıt altına alınmış olup, merak eden herkese hesap verilebilir.

Bazı arkadaşlarımızın deprem için harcanmak üzere göndermiş oldukları bağışları derneğe bağışlamış gibi bir düşünce içinde olduklarını görüyor, duyuyoruz.

Helal kazançlarından yapılan bağışlar bize şartlı iletilmiş olup deprem dışında kullanılmamıştır. 

Dolayısıyla deprem için yapılan bağışlar dernek namına yapılmamış bize emanet edilmiştir.

Paranın olduğu yerde dedikodu olması, olayla hiç alakası olmayan, katkı sunmayan insanların mesnetsiz iddialar ortaya atması olayın tabiatına uygundur, şaşırıp her hangi bir eylem yada söylemde bulunmuyoruz ancak hesap verebilir olmanın rahatlığı içinde olduğumuzun bilinmesini istirham ediyoruz.

Değerli Bedelliler, kıymetli üyelerimiz dernek birimizin yada bir kaçımızın değil hepimizin destekleri ile ayakta durabilir, şu ana kadar hep birlikte elimizi taşın altına koyduk biraz daha samimi gayret gösterirsek çok daha güzel faaliyetler yapabiliriz.

Dernekler ticari müessese olmadığı için sadece üye aidat ve bağışları ile ayakta durabilir, aidatlar aylık, üç-altı ayda yıllık şeklinde ödenir. Derneğimizin yıllık aidatı 600 TL olup resmi üyeliği olup ödeme yapmayan tüm komşularımız derneğe borçlu durumundadır.

Lütfen aidatlarımızı zamanında ister banka aracılığı ile direk hesaba isterseniz yönetim kurulu üyelerimize elden taktim edebilirsiniz.

Hem kurumsallık hem de çarkın dönmesi için lütfen aidatlarımızı ödeyelim.

Şimdiye kadar yaptığımız faaliyetler için kimseden tek kuruş istemedik, şimdi istiyoruz. 

Deprem parasından dolayı gıyapta hesabımızda ciddi para olduğu düşüncesini doğuruyor, bu doğru bir yaklaşım değil, yukarıda da belirttiğim gibi onlar emanet, elimizden geldiğince emaneti korumaya çalışıyoruz. 

Allah destek olan tüm köylülerimizden üyelerimizden razı olsun, hep birlikte kurduk inşallah hep beraber ayakta tutacak güzel işlere imza atacağız, bir de ricamız var ki oda hiçbir desteği olmadığı halde konuşan arkadaşlarımızı akli selim davranmaya köyümüz köylülerimiz için hayırda yarışmaya davet ediyoruz. 

 



Baler Fidan

Aidat Borcu Sorgulama
Duyurular

Ani vefatı ile hepimizi derin üzüntüye boğan Yusuf DEMİR'in ailesi, yaşadığı İstanbul da eş dost ve köylülerimiz için Can yemeği tertip edecektir.

24 Temmuz 2022 Pazar Günü, Çakmak Mahallesi Horosan Caddesi No:3 adresinde bulunan  GÜHERTAŞ Derneğinde öğle namazı sonrası 13.30'dan itibaren başlayacak olan ikrama tüm hemşerilerimiz davetlidir. 

Allah kabul etsin.


Sivas Hava Durumu

Sivas Yıldızeli Bedel Köyü Derneği

© Copyright 2022  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top