DERNEĞİ BİRLİKTE KURDUK HEP BERABER YAŞATACAĞIZ.

Değerli Bedelliler

Malumunuz üzere 2022 yılı Bedel Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin kuruluş, emekleme ve hayata tutunma senesi oldu.

Nisan başında resmiyete kavuşturup, 21 Ağustosta üyelerimiz ve köylülerimizin teveccühleri ile varlığımızı ilan ettik.

Yaptığımız ilk genel kurula katılım gelecek yıllarda yapılacak olan faaliyetlerin müjdecisi oldu.

STK'lar gücünü üyelerinden ve gönüllü destekçilerinden alır.

Yapmış olduğumuz İlk Genel Kurulun Divan Başkanı olan Sivas Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Sn. Adem KEHÇİ'nin konuşmasında belirttiği üzere " Dernekleri birkaç kişi kurar binlerce kişi yaşatır, arkadaşlarımız sağolsunlar köyümüz adına bir dernek kurdular, bizlerde maddi manevi her türlü desteği vererek başarılı olmalarını sağlayacağız..." sözlerinden ilham alıp.

Divan Üyesi Köy Muhtarımız Sn. Hamza ALMACI'nın, " Bizler köy yönetimi olarak, Bedel Köyümüze bir tek çivi dahi çakan kim olursa ona teşekkür eder, sonuna kadar arkasında dururuz yeter ki hizmet etsinler..." sözlerinden cesaret alıp.

Divan Üyesi Köylümüz değerli büyüğümüz Yusuf İLKİN'nin, " Arkadaşlarımız gayret edecek bizlerde maddi manevi sonuna kadar arkalarında duracağız..." sözlerinden esinlenip,

Toplantıya katılan köy büyüklerimizin "Çalışmak sizden destek bizden" sözlerini parola edinip yola revan olduk.

Yaptığımız genel kurul ulusal ve yerel medyada geniş yer buldu, sosyal medyada hesaplarında paylaşıldı, ilk etkinliğimiz dâhi köyümüzün tanıtımı için güzel bir gösterge oldu.

Bundan Sonra Ne Yapacağız (!)?

Tabi ki bu aşamadan sonra en çok sorulan soruların başında; "Bundan Sonra Ne Yapacaksınız?" sorusu geliyor.

Baştan beri yapamayacağımız hiç bir şeyi vaad etmedik bundan sonra da hududumuzu bilerek hareket edeceğiz.

Öncelikle köyde ardından Sivas'ta köylülerimizin hoş vakit geçirmek üzere takılabilecekleri bir mekan ayarlayıp,

Yapacağımız etkinlik ve ziyaretlerle köyümüzün tanıtımını yapıp sosyal ve kültürel alanlarda gelişimine katkıda bulunacağız.

Elimizden geldiğince Köylülerimizin iyi gününde kötü gününde yanında yer almaya çalışacağız.

Yurtdışında açacağımız temsilciliklerle gurbetten sılaya köprü olacağız.

Sizlerin yapması gereken bizlere güvenip maddi manevi destek bulunmak.

Malumunuz para olmadan hiçbir şey yapmak mümkün değil, yönetim olarak şuana kadar ki masrafları üstlendik, kişi başı 100 TL aidatı ödemeye devam ediyoruz, hepimiz kanımız kararımızca maddi olarak, üyelerimiz aidatlarını, bağışta bulunmak isteyenler gönüllerinden kopan bedeli  belirlediğimiz hesaplara yatıracak.

(Şuan itibariyle TR 500001500158007317534609 Vakıfbank TL hesabı ve TR080001500158048021578629 nolu Euro hesapları aktif bu hesaplara yapılan bağışların dekontunu bizlerle paylaşabilirsiniz.)

Manevi olarak etkinliklerimize katılıp dualarla bizleri destekleyecek.

Gayret bizden, destek sizden taktir Allah'tan hep birlikte güzel şeyler yapacağız İnşallah...

Baler Fidan