YAZARLARIMIZ

SON EKLENEN MAKALE
DERNEĞİMİZ HAYIRLI OLSUN

Merhaba değerli Hemşehrilerim sevgili BEDELLİLER

Uzun bir aradan sonra köyümüz adına bir eksikliği tamamlamış bulunuyoruz.

1990'lı yıllarda arzulayıp değişik nedenlerle gerçekleştiremediğimiz, köyümüze, gençlerimize, geleceğimize faydalı olacak umuduyla kurmak isteğimiz derneğimizin kurulumu tamamlandı 4 Nisan 2022 yasal statüsüne kavuştu.

"Yıldızeli Bedel Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği"

İlçemizde kurulmuş 30 Dernekten sonuncusu.

Adından da anlaşılacağı üzere çıkış mottomuz "YARDIMLAŞMA" ve "DAYANIŞMA"

Peki kiminle yada kimlerle yardımlaşıp dayanaşacağız elbette Bedel Köyü halkı ve dünyanın dört bir yanında, bir çoğumuzun tanımadığı ama nereden geldiklerini unutmamış BEDELLİ köylülerimizle.

Öncelikle onları tanıyıp vatanlarını tanıtıp, gezip görmelerini, örf adet, ananalerini tanımalarını ve yaşatmalarını sağlayacağız.

Geçmişten günümüze köyümüze mal olmuş her kim varsa hatırasına sahip çıkıp, yaşamalarını, değerlerine katkı sağlayacağız.

Yola birbirinden değerli 6 arkadaşımızla çıktık, biliyorum ki bu sayı 70'de olur du, 170 te ancak resmi iş-işlemlerin, kağıt ve resmiyet yoğunluğunda boğulmayalım istedik.

Elimizden geldiğince köyümüzdeki hassasiyetleri göz önünde bulundurmaya çalıştık, herkesimi olamasada büyük bir kesime temsil kabiliyeti verdiğimize inanıyoruz.

İnşallah yasa gereği Ekim ayına kadar yapmamız gereken kongrede çoğunluğa ulaşıp köyümüzde hemen hemen bir evinden bir kişinin buluancağı bir yönetim oluşturacağız.

Yola çıkmadan önce köyümüz büyükleri, idaresi ve gençleri ile yapmış olduğumuz istişarelere sadık kalarak elimizden gelen gayreti gösterip köyümüzü cazibe merkezi yapmak için tüm gayretleri göstereceğiz.

Şahsen canı gönülden güzel şeyler yapacağımıza inancım tam, belki kısa vadede her istediğimizi gerçekleştirme şansımız olmayacak ancak pes edip vazgeçmeyeceğiz.

Yapılan her işte esas olan niyettir,insanın bir işi yaparken aklından neyi geçirdiği ve bu doğrultuda neyi amaçladığıdır.

O yüzden niyet hayır olunca akıbetin hayır olacağından şüphemiz yoktur.

Birbirimizi severek, sayarak, sınırlarımızı bilerek ve güvenerek çıktığımız bu yolda Allahın izni siz değerli köylülerimizin desteği ile yapmamız gereken her şeyi yapacağız.

Biz, bizden olmaz, biz yapamayız önyargılarından kurtulup yola çıktık, daima ileri bakarak uzun yollar katedeceğiz ve inşallah çok güzel şeyler yapacağız.

İlgi alaka ve güvenlerinden dolayı mevcut yönetimde bulunan arkadaşlarım adına büyük küçük tüm köylülerimize teşekkür ediyorum.

Gayret bizden yardım sizden taktir Allahtan...

Birlik beraberliğimizi bozmadan güzel faaliyetlerde bir araya gelmek dileklerimle Selam ve saygılarımı sunuyorum.

Baler FİDAN