1 YILIN DEĞERLENDİRMESİ

Değerli üyelerimiz değerli hemşehrilerimiz, Yıldızeli Bedel Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak müracat dilekçemizi verdiğimiz 21 Aralık 2021 tarihinden kongre yaptığımız 21 Ağustos 2022 Tarihine kadar yaptıklarımızı daha önceki yazılarımızda dile getirmiştik.

Kongre sonrası yaptığımız çalışmalar neticesinde zaman zaman paylaşımları ile duyurduğumuz gibi, köyümüzün atıl duruma düşen bölümünü Yıldızeli Kaymakamımız Sayın Altay KARADAĞ'ın teşviki İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Erdal KARADAĞ'ın da olumlu görüşleri ve Köy İdaremizin desteği ile Köy Yaşam Merkezi yapmak üzere devraldık.

Değerli üyelerimiz ve köylülerimizin destekleri ile binanın tadilatını ve boyasını yapıp içinin tefrişatının bir kısmını tamamladık.

Proje gereği Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezinin yapacağı destekler, resmi prosedürlerin uzun sürmesi ödeneğin onaylanmamış olması nedeniyle biraz gecikti ancak şuan dahi kullanılacak durumda inşallah bu hafta sonu bir etkinlik yapmış olacağız.

Köydeki projenin yanısıra Sivas Merkezdeki nüfus yoğunluğu ve talepleride göz önünde bulundurarak Sait Paşa Caddesinde mütevazi bir mekan kiraladık.

Bu mekanın iç dizaynını yönetim kurulumuz ve değerli köylülerimizin maddi destekeleri ile tamamladık inşallah önümüzde ki hafta içi faaliyete geçirmeye çalışacağız.

Sivasta ki mekanı köylülerimizin talepleri doğrultusunda ya devamlı açık tutacağız yada haftanın belli günleri, burada inşallah köylülerimiz eş dostlarını görmek hasbihal etmek üzere ziyaret eder bizlerde talep üzerine açık kalması için gayret göstermek durumunda kalırız.

Değerli Bedelliler kıymetli üyelerimiz şimdiye kadar yapılan harcamalar ve bütçemiz yönetim tarafından bilinmekte isteyen istedği zamandenetleme şansına sahiptir.

Elimizden geldiği kadar şeffaf ve denetlenip, hesap verilebilir olmaya gayret gösteriyoruz, belirttiğim gibi bu hususta herkese kapımız açık.

Şimdiye derneğin resmi tek geliri olan aidatlar dahil kimseden bağış veya yardım talebinde bulunmadık, birkaç değerli köylümüzün maddi katkıları ve yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımızın katkısı ile faaliyetlerimizi yürütmeye gayret gösterdik.

Geldiğimiz noktada şuana kadar tüm düşüncelerimizi hayata geçiremesek te ciddi bir aşama katetmiş olduk.

Çok şükür köyümüz adına bir dernek, dernek faaliyetlerini yürütmek üzere hem köyde hem Sivasta mekanımız var.

Belki köylülerimiz fark etmiyor ama dışardan çok güzel tepkiler, olumlu övgüler alıyoruz, buda bizleri yaptığımız işe daha iyi konsantre etmiş oluyor.

Değerli Bedelliler iki projemizi kendi imkanlarımızla kısmende olsa gerçekleştirmiş olduk, şimdi sıra Yurt Dışında özellekle ciddi bir nüfus potansiyelimizin olduğu Hollanda Amsterdamda yıllardır açmayı istediğimiz dernek temsilciliğinde.

Bundan sonraki süreçte yurtdışındaki arkadaşlarımızın gayret, destek ve dayanışmaları ile bu hayalimiz gerçekleştirmede.

Burada sadece yurt dışında ki arkadaşlarımız,  kardeşlerimiz kadar buradaki hemşehrilerimizin destek ve teşvikleri önem arz ediyor.

Burada kuruluş aşamasında bize mesafe veya gönül koyan yada bizlerin kendimizi anlatmakta eksik kaldığımız hemşehrilerimizide işin içine dahil ederek yolumuza devam edeceğiz.

Kongre yaptığımız tarihe kadar yapmış olduğumuz 150 üyeden aramızdan ayrılanlardan sonra 144 resmi üyemiz var, bazı gerekçelerle üye yapma faaliyetimizi durdurmuştuk, inşallah Sivas Merkezdeki yerimizin de faaliyete geçmesiyle üyelik işlemlerine devam edeceğiz.

İnşallah ramazan ayı içerisinde sizlerinde destekleri ile daha fazla bir araya gelip, sohbet etme ihtiyaç sahibi hemeşhrilerimizin ihtiyaçlarını giderecek bir yapı oluşturacağız.

Sizlerden özellikle üyelerimizden ricamız aidatlarımızı derneğin ister TL ister EURO hesabına düzenli yatırıp bize bilgi vermeniz.

Köyümüzün tanıtımı ve daha güzel işler yapabilmemiz için küslük, kırgınlık ve dargınlıkları bir tarafa bırakıp güzel bir dayanışma örneği gösterelim.

Köyümüz köylülerimiz herşeyin en iyisine en güzeline layık yeterki birbirimizi sevip değer verelim.

Maddi ve manevi destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyor güzel günler diliyorum.

Baler FİDAN

3.139.239.41