DERNEĞİMİZİN TARİHÇESİ

Yıldızeli Bedel Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz köylülerimiz, gençlerimiz ve özellikle yurtdışında yaşayan çalışan hemşehrilerimizin istek ve talepleri üzerine bir boşluğu doldurmak üzere kurulmuştur.

Derneğimiz tüzüğünde belirtildiği üzere köyümüz halkı ile birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak ve ismine yaraşır bir şekilde tüm kesimleri kucaklayarak faaliyetlerini yürütmek üzere yola çıkmıştır.

10 Aralık 2021 tarihinde Dernek Kurucu Yönetimi  tarafından Yıldızeli Kaymakamlığına teslim edilen kuruluş belgeleri  58-014-173 kütük numarası ve 9651423165 vergi numarası ile 20.12.2021 tarihi itibariyle kurulmuş. İçişleri Bakanlığı tarafından Dernek Tüzüğü yasal süresi  içerisinde incelenerek 18.03.2022 tarihi ile faaliyete geçmiştir. 04.04.2022 tarihinde tebliğ edildiğinden 6 ay içerisinde her kesimin katılımı ve katkıları ile olağan kongre yapılacaktır.

21 Ağustos 2022 tarihinde yapılan Dernek İlk Kongresinde 4 yıl boyunca Dernekği yönetecek kurullar belirlenmiştir.

Dernek Yönetim Kurulu  Asil                    Dernek Yönetim Kurulu Yedek

Baler FİDAN (Başkan)                               Sehat ALMACI