• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
HAYAL KURMAK MI DAHA GÜZEL YAŞATMAKMI?

Mısır üreten bir çiftçi varmış. Her yıl en kaliteli mısır ödülünü alırmış. Bir yıl bir gazeteci çiftçi ile röportaj yaparken oldukça ilginç bir bilgiye ulaşmış. Çiftçi ödül aldığı mısır tohumlarını ekmeleri için komşularına da veriyormuş.

Gazeteci çiftçiye “seninle her yıl aynı yarışmaya giren komşularına, tohumlarından vermeyi nasıl göze alabiliyorsun?” diye sormuş.
“Neden?” diye sormuş çiftçi. “Yoksa bilmiyor musun? Rüzgar olgunlaşan mısırlardan polenleri alır ve tarla tarla dağıtır. Eğer komşularım kalitesiz mısır yetiştirirse çapraz tozlaşma sonucu her geçen yıl ürettiğim mısırın kalitesi düşer. Eğer kaliteli mısır yetiştirmek istiyorsam, komşularıma da kaliteli mısır yetiştirmeleri için yardım etmeliyim”.

Yaşamlarımızda da bu böyledir. Hayatlarını anlamlı ve iyi bir şekilde yaşamak isteyenler başkalarının hayatlarını da zenginleştirmelidir. Bir yaşamın değeri dokunduğu hayatlarla ölçülür. Ve mutluluğu seçenler, başkalarının mutluluğa ulaşmasına yardım etmelidir. Birimizin refaha ulaşması, herkesin refaha ulaşmasına bağlıdır.

Keşke hayatımızda çok fazla keşke barındırmadan, egosuz, yalansız, riyasız ve hasetten up uzak bir yaşantımız olsa, kendimiz için istemediğimizi çevremizdekiler için istemesek, istediğimizi ilk onlarla paylaşabilsek.

İnsan buya içinin güzelliği dışına akseder,  önemli olan hayallerle yaşamak değil hayalleri gerçekleştirmektir.

Yakın bir zamanda bir büyüğümüzün; 'Gençler sizinle gurur duyuyoruz bizim hayallerimizi gerçekleştiriyorsunuz, yıllardır yapmaya çalıştığımız faaliyetleri kısa zamanda siz yaptınız işiniz rast gelsin' övgüleri ile motive olmanın mutluluğu, 

Bir çok hayali gerçekleştirmenin vermiş olduğu gururla yolumuza devam ederken birçok sorun ve sıkıntıya göğüs geriyoruz.

Çalışan gayret gösterenlerin değil de hiç bir şey üretmeyenlerin konuştuğu günümüzde hem hasadının daha kaliteli olması için tohumları komşuları ile paylaşan çiftçi gibi yüreğimizde ki güzellikleri ve iyilikleri de insanlarla paylaşıyor hem de daha önce yapılamayanları yapmak için çaba gösteriyoruz...

Yani faydalı ve iyi insan olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Değerli okurlar kıymetli komşular emin olun, kendisine ve çevresine faydası olmayan değer katmayan insanların yapacağı en güzel şey hizip çıkarıp dedikodu yapmaktır, idarede ki kişiler olarak, gerçekleri dile getirip hizmet üretenleri, katkı sunanları değil de hizipçilerin dedikodularını ciddiye alırsak bir arpa boyu yol kat edemeyiz.

İçerden dışardan her kim katkı sunarsa baş tacı edip diğerlerini teferruat olarak değerlendireceğiz. Yola çıkarken ortaya koyduğumuz akdimizi gözden geçirip varsa eksiklerimizi gidermek durumundayız.

İstiyoruz ki iyi ve doğru olan şeyleri hep birlikte yapalım, çevremize toplumumuza katma değer oluşturacak her şeyi birlikte kullanıp ondan hep birlikte faydalanalım.

Yola ayrılıkta azap birlikte rahmet var diyerek çıkmadık mı, öyleyse aynı paroladan şaşmadan yol yürümeye devam etmeliyiz, edeceğiz.

Bize destek olanları ve bize güvenenleri mahçup etmemeye söz vermiştik çok şükür aynı parolaya sadık kalarak rotamızdan şaşmadan hedefimize doğru ilerliyoruz.

En önemliside bir çok şey yaptık diye şımarmadan yapamadıklarımızın mahcubiyetini yaşayarak mütevaziliğimizi koruyoruz.

Evet değerli Bedelliler 1 yılı aşkın bir süredir faaliyette olan derneğimizle dışarıdan çok güzel görünüp takip edilen bir çok güzel işe imza attık, bir çok ilki hep birlikte gerçekleştirdik. 

Ama gerçekleştiremediklerimiz daha fazla demekki birçok konuda yeteri kadar çaba sarfedemedik, eksik kaldık.

Bunların telafisini inşallah önümüzde ki süreçte telafi edeceğiz. 

İnanıyorum ki sizlerin de desteği ile çok çok güzel şeyler yapacağız.

Bunlarda ilki önümüzde ki hafta köyümüzde yapacağımız etkinliği hep birlikte şanına yakışır bir şekilde gerçekleştirmek olacak.

İnşallah Sivas  Valimiz Sayın Yılmaz ŞİMŞEK ve devlet erkanını köyümüzde misafir edeceğiz.

Bu organizasyonuda köyümüze yakışır şekilde tamamlayacağımıza canı gönülden inanıyor ve tüm hemşehrilerimizi 29 Temmuz Cumartesi günü köy okulumuzda ki dernek binamıza bekliyoruz.

 



Baler Fidan

Aidat Borcu Sorgulama
Duyurular

Ani vefatı ile hepimizi derin üzüntüye boğan Yusuf DEMİR'in ailesi, yaşadığı İstanbul da eş dost ve köylülerimiz için Can yemeği tertip edecektir.

24 Temmuz 2022 Pazar Günü, Çakmak Mahallesi Horosan Caddesi No:3 adresinde bulunan  GÜHERTAŞ Derneğinde öğle namazı sonrası 13.30'dan itibaren başlayacak olan ikrama tüm hemşerilerimiz davetlidir. 

Allah kabul etsin.


Sivas Hava Durumu

Sivas Yıldızeli Bedel Köyü Derneği

© Copyright 2022  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top