• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR...

İletişim çağındayız, bilgiye ve yaşanmış tecrübelere ulaşmak çok kolay.

Tarih kitapları ve günümüz başarı öykülerinde insanlar için çoğu başarı hikayerinin kötü tecrübeler sonrası geliştiğini görüyoruz.

Hepimizin tanıdığı, Ford Markasının isim babası sahibi Henry FORD defalarca iflas etmiş, kredi alamadığı bankalardan defalarca kovulmuş.

6 Yaşına kadar konuşamayan 9 yaşına kadar okuma öğrenemeyen ve öğretmenleri tarafından gerizekalı ilan edilen Albert Eistein azmi ve kararlığı ile Nobel Ödülü alacak bilimsel çalışmalara imza atmış.

Dünyayı aydınlatan ampulün mucidi Tomas EDİSON'a öğretmenleri bu çocuk birşey öğrenemeyecek kadar geri zekalı demiş, hiç bir ustada yanına çırak almamış.

Kibrit satarak zengin olanda var, işten kovulduğu için azim edip miyarder olanda.

Bizler ne zorluklara göğüs germiş bir ecdadın torunlarıyız.

İlham kaynağımızda çok azmimiz, isteğimizde.

Bu istek ve arzu ile samimiyetle yola çıktığımız dernek çalışmalarında epey yol kateddik.

Bu böyle olmaz diyenimizde oldu, "bunlar bu işi başaramaz" diyende, "bizden birşey olmaz", "ben demiştim bizden birşey olmaz"  diyende.

Yola çıktığımız genç kardeşlerimle en başta bir parolamaız vardı "biz bu işi başaracağız, hiç kimse gelmese destek olmasa bile biz bu işi yapacak, devam ettireceğiz" dedik.

Çok şükür geldiğimiz nokta çok iyi müthiş umut verici, çünkü tüm olumsuz havalar dağılmış, kötü niyetler tamamen ortadan kalmış durumda.

Daha önce, "niye biz bir araya gelemiyoruz, dernek kurmalıyız", "siz kurun biz sonuna kadar arakanızdayız" diyenleri, "köyümüz için maddi manevi ne gerekiyorsa yaparız", " herkes bir verirse ben iki vereyim" deyip bizleri öne itip şuan sesleri çıkmayanlardan olumlu atmosferi bozmamak adına bilahare bahsedeceğiz.

Köylülerimizin büyük çoğunluğunun pozitif düşünmesi, başka köylerden insanların yaptığımız çalışmaları taktirle takip etmesi bizi motive etmeye yetiyor.

Aidatlarını yatıranlar, bağışta bulunanlar, paramız yoksa emeğimiz var diyerek işini bırakıp birlikte çalışan köylülerimizden alla razı olsun.

Onlardan aldığımız destek ve şevkle emin adımlarla ilerliyoruz.

Köydeki okul işinin boya ve tadilat işleri devam ediyor, inşallah orayı düşlediğimiz gibi yapalım çok kısa süre sonra Sivas Merkezde bir mekan tedarik edeceğiz.

Yurt dışı özellikle Amsterdamda hayal ettiğimiz dernekleşme çalışmamızı da planladığımız sürede tamamlayacağız.

Değerli dostlar dernekleri birkaç insan kurar, bir çok insan hep birlikte yaşatır. 

Burada bir gerçeği paylaşmak gerekirse aidat konusunu önemseyip rutine bindirmelk durumundayız, adı üzerinde  aidat "aidiyet" duygusunun artması için herkesin kanınca kararınca çorbaba tuzunu bulundurmak için gayret göstermesi gerekiyor.

Aidatlar belli bir düzene girdiğinde inşallah çok daha emin adımlarla çok daha güzel işlere imza atacağiz, bizlerin elimizde makbuzla gezmesine gerek kalmadan aidatlar ve bağışlar yerini bulacak insanlara daha çok fayda sağlayacağız.

Bir durumu daha sizlerle gururla paylaşmak isterim ki yurt dışında ki gençler bizden daha heyacanla katkı sunmak için yarışıyor,  genç kardeşlerimizin illgisi ve cömertlikleri ayrıca göğsümüzü kabartıp bizleri motive ediyor.

Bedel Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İnşallah hepimizin gurur duyduğu bir yapı olacak.

Belli bir düzene girdikten sonra inşallah çok daha güzel şeyle yapıp insanların taktirini kazanacağız.

Biz bize güvenenelerinin güvenini boşa çıkarmamak için koşturup gayret gösteriyoruz.

İnanmak başarmanın yarısıdır, inandık başarmaya yakınız sizlerden ricamız birlerden maddi ve manevi desteğinizi esirgemeyin.

Müşterek dualarda unutulmamak iyilik ve hayırda yarışa devam etmek dileklerimle.

 

 



Baler Fidan

Aidat Borcu Sorgulama
Duyurular

Ani vefatı ile hepimizi derin üzüntüye boğan Yusuf DEMİR'in ailesi, yaşadığı İstanbul da eş dost ve köylülerimiz için Can yemeği tertip edecektir.

24 Temmuz 2022 Pazar Günü, Çakmak Mahallesi Horosan Caddesi No:3 adresinde bulunan  GÜHERTAŞ Derneğinde öğle namazı sonrası 13.30'dan itibaren başlayacak olan ikrama tüm hemşerilerimiz davetlidir. 

Allah kabul etsin.


Sivas Hava Durumu

Sivas Yıldızeli Bedel Köyü Derneği

© Copyright 2022  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top