• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
BUGÜN AREFE FİTRE VE ZEKATLARI VERMEYİ UNUTMAYALIM

Bugün Arefe Günü son oruçlu günümüz, eskiden büyüklerimiz ikindine doğru AREFE Suyu der banyo yaptırırdı umarım unutmuyoruz bu güzel geleneği, 
Kabir Ziyareti yapıp bol bol dualar gönderelim geçmişlerimize, geçmişini unutan geleceğine sahip çıkamaz.
İnsan oruçlu iken açlığın, yokluğun, yoksulluğun ne demek olduğunu daha iyi anlar.
Allah’ın bizim aç kalmamıza ihtiyacı yok varlıklı olanın yokluk içinde olanla empati yapmasıdır oruç. Zenginin varlığından servetinin bir kısmını yoksula vermesi için Zekatı şart koşmuş. 
Canı bedeni sağ olanlar içinde başı gözü sadakası için, insan olarak yaratılmış olmanın, ramazan orucu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak Fitre dediğimiz FITIR Sadakası( Sadaka-i Fıtır) vacip olarak emretmiş. 
Fitrelerin ihtiyaç sahipleri ihtiyaçlarını görsün diye Ramazan ayı içinde en son bayram namazı öncesi teslim edilmesi müstehaptır.
Bir kişi kendisinin ve ergenlik çağına ulaşmamış çocuklarının fitresini vermekle yükümlüdür, anne-babasının, ergen çocuğu ve karısı ile kardeşleri için fitre ödemek zorunda değil ancak ödenmesi sıkıntı olmaz. 
Gerek doktor tavsiyesi gerek mecburiyetten oruç tutamayanlar müminler için fidye bedeli 2023 için 70 TL’dir bir ay oruç tutmayan biri 2100 TL fidye ödemek durumunda.
Fitre veya fidye okul, cami, köprü veya yol çalışmasına katkı amacıyla verilemez, şahsa bizzat veya birine devretmek suretiyle verilebilir. 
Yurtdışında yaşayanlar oranın şartlarına göre fitre öder Ramazan ayı veya bayram esnasında memlekette olurlarsa bura şartlarına göre öder. 
Bugün mümkünse zekat ve fitrelerimizi yakın çevremizden başlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım. 
Bir vakit bir müftü memlekette Yas bayramı kaldırdı, bu durum işine gelenlerce uygulandı şahsen yaşatılmasından yanayım o yüzden cenaze evlerini ziyaret edelim.
Allah hepimizin oruçlarını ve tüm hayır hasenat, ibadetlerimi kabul etsin, tüm Müslümanlara nice Ramazan oruçları tutup şeker tadında bayram etmeyi nasip etsin.
Bedel Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu olarak tüm köylülerimize Hayırlı Bayramlar diliyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı bozmasın kardeşliğimiz daim olsun inşallah 🤲 ( Yönetim Kurulu adına Baler FİDAN)



Aidat Borcu Sorgulama
Duyurular

Ani vefatı ile hepimizi derin üzüntüye boğan Yusuf DEMİR'in ailesi, yaşadığı İstanbul da eş dost ve köylülerimiz için Can yemeği tertip edecektir.

24 Temmuz 2022 Pazar Günü, Çakmak Mahallesi Horosan Caddesi No:3 adresinde bulunan  GÜHERTAŞ Derneğinde öğle namazı sonrası 13.30'dan itibaren başlayacak olan ikrama tüm hemşerilerimiz davetlidir. 

Allah kabul etsin.


Sivas Hava Durumu

Sivas Yıldızeli Bedel Köyü Derneği

© Copyright 2022  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top