• slayt
DERNEK YÖNETİMİ BİR ARAYA GELDİ

Dernek Yönetim Kurulu 20 Şubat 2023 tarihinde Dernek Başkanı Baler FİDAN Yönetiminde Sivas’ta bulunan temsilciliğimizde deprem yardımlarının değerlendirilmesi hususunu görüşmek üzere bir araya geldi.

Yönetimin tamamı toplantıya katılım sağladı, Deprem Bölgesine hasar tespit çalışmalarına bilir kişi olarak giden Yönetim Kurulu Üyesi Jeoloji Mühendisi Tanju KAVAKLI edindiği izlenimler hakkında bilgi verdi.

Yönetim Kurulu toplantısına dernek üyemiz Sivas Kültür AŞ Genel Müdürü Adem KEHÇİ misafir olarak katılım sağladı. Deprem bölgesinde edindiği tecrübeleri aktaran Adem KEHÇİ yardımların nasıl değerlendirilmesi konusunda tavsiyelerde bulundu.

Dernek Saymanı Doğan KEHÇİ görevi gereği ilimizden deprem bölgesine aktarılan yardımlar ve aciliyetleri hakkında Kızılay ve AFAT Yetkililerinden edindiği bilgileri ve dernek hesabında bulunan bağış miktarı ve beklenilen miktar hakkında bilgi verdi.

Yönetim Kurulu üyesi Abdulgazi AYAZ ilimize gelen depremzede sayısı ve acil ihtiyaçları hakkında bilgilendirme yaptı.

Dernek yönetim kurulu Üyesi Mehmet ALMACI birkaç defa görevli gittiği deprem bölgesinde ki gördüğü acil ihtiyaçlar hakkında bilgilendirme yaptı.

Deprem bölgesine Ekmek başta olmak üzere çok sayıda gıda maddesi gönderen yönetim kurulu üyesi Adem YAMAN deprem bölgesinin gıda ve ekmek ihtiyacının karşılandığını kendilerinden talebin azaldığın iletti.

Dernek Başkanı Baler FİDAN ile birlikte 2 haftadır Konteynır tedariki için mücadele veren dernek yönetim kurulu üyesi Zeynel ACAR gelinin durum hakkında bilgilendirme yaptı. Konteynır üretimi ve tadariği konusunda yaşanan sıkıntıları aktardı. Bir hafta önce35 bin TL olan bir konteynırın 50-60 bin TL’ ye çıktığını ve firmaların sipariş almadıklarını dile getirdi.

Toplantı sonucunda;

- Konteynır firmalarının fırsatçılık yapıp fiyatları sabit tutmadıkları gibi sipariş alımı konusunda 1-2 ay ileri tarihe gün vermeleri, siparişleri 12-24 (12 adet 600 bin TL ) adetten az olmama şartı koşmaları, sipariş verilmesi halinde ödemeyi peşin almak istemeleri,

Elimizde ki bağış miktarının an itibariyle istenilen meblağı karşılamaması nedeniyle bu düşüncemizin Afat ve Kızılay aracılığı ile daha uygun konteynır tedariği sağlayacak şekilde bekletilmesine,

Deprem bölgesinde belirleyeceğimiz bir çadır kent veya köyde sıcak yemek ikramında bulunulmasına,

Şehrimizde depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyalarına ayni ve nakti yardımda bulunulmasına.

Ramazan Ayı içerisin de Deprem Bölgesine gıda ve yemek yardımı yapılmasına karar verildi.

Aidat Borcu Sorgulama
Duyurular

Ani vefatı ile hepimizi derin üzüntüye boğan Yusuf DEMİR'in ailesi, yaşadığı İstanbul da eş dost ve köylülerimiz için Can yemeği tertip edecektir.

24 Temmuz 2022 Pazar Günü, Çakmak Mahallesi Horosan Caddesi No:3 adresinde bulunan  GÜHERTAŞ Derneğinde öğle namazı sonrası 13.30'dan itibaren başlayacak olan ikrama tüm hemşerilerimiz davetlidir.

Allah kabul etsin.

Sivas Hava Durumu