• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
31 MART YEREL SEÇİMLERİ ÜZERİNE

https://www.bedelkoyudernegi.com/Makale/32/14


Değerli Bedelliler kıymetli takipçilerimiz, malumunuz 31 Mart 2024 tarihinde 5 yılda bir gerçekleştirilen yerel seçimlerde oy kullanacağız.
 
Şehir merkezlerinde yaşayan vatandaşlar belediye başkanlığı, il genel meclisi ve muhtarlık için oy kullanırken köylerde yaşayan vatandaşlarımız il genel meclisi ve muhtarlık için oy kullanacak.
 
Seçimler seçme ve seçilme hakkı gibi önemli bir demokratik hakkın kullanılması, mümkün olduğunca 5 yılda bir doğan bu hakkı kullanmak için sandıklara gidip görevimizi yapalım.
 
Son dönemlerde ülkemizde farklı adlarda sıklıkla yapılan seçimler, referandumlar biz seçmende bir bıkkınlık oluşturmuş olsada vatandaşlık görevimizi yerine getirip, gönül rahatlığı ile oylarımızı kullanmamız gerekir.
 
Belediye seçimleri geneli ilgilendire dursun bizi yani köylülerimiz muhtarlık seçimleri ilgilendiriyor. Aklımızın yetttiği kadarıyla hiç bir muhtarımız rakipsiz seçim geçirmedi.
 
Her ne kadar muhtarlık köye köylüye hizmet makamı olsada son yıllarda muhtarlara tanınan haklar nedeniyle abartısız belediye başkanlık seçimlerinden daha heyecanlı ve çekişmeli geçiyor.
 
Dernek yönetimi olarak birey olarak şimdiye kadar köyümüze hizmet eden tüm muhtarlarımıza ve azalarımıza, ihtiyar heyeti üyelerimize teşekkür ediyoruz, görevini layıkıyla yapan herkesten Allah razı olsun.
 
Hepinizin bildiği bir konuya değinmekte fayda görüyoruz, seçimler, seçilmek, aday olmak her ne kadar demokratik bir haksada sonuçlarına rıza göstermek, çıkan sonuca saygı duymakta o kadar önemli bir erdemdir.
 
Bedel Köyü'de tüm köyler gibi iç göçten nasibini aldı, bir zamanlar belediye olmak için gayret edilen köyümüzde maalesef 280 civarında bir seçmen kaldı.
 
Köy nüfusunun  azalmış olmasında ekonomik ve ergonomik şartlar etkili olmuş görünsede maalesef muhtarlık seçimlerinde yaşanan ve bazen dozu kaçan çekişmelerde insanların köyden göçmesine sonrasında kimseyle polemik yaşamamak adına seçmen kaydınıda taşımak durumunda kalmasına neden oldu.
 
Demokratik hakkı kullanmak güzelde sonrasını eziyete çevirmek doğru değil.
 
Mevcut şartlarda köyümüzü yönetmek için 3 adayımız var, mevcut muhtar Hamza ALMACI, Gazi KATER ve Mehmet BAL bu seçimde muhtar olmak için yarışıyorlar.
 
Dernek yönetimi olarak mevcut muhtarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, 3 adaya da başarılar diliyoruz.
 
Bedel Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak kurulduğumuz günden bu yana her kese eşit mesafede olduğumuzu, yarışanlar arasında bir taraf olma şansımız olmadığını, kim muhtar seçilirse ona hayırlı olsun dileklerimizi iletip köyümüz köylümüz için birlikte çalışacağımızı ilan ettik.
 
Şahsi olarak hepimizin farklı ifade ve düşünceleri olabilir ancak yönetim olarak şuan itibariyle ilk ifademizin arkasındayız,  adaylardan ve değerli köylülerimizden bu hususta derneğimizin tüzel kişiliğinin yıpratılmaması için hassasiyet göstermelerini istirham ediyoruz.
 
Değerli adaylarımızdan ayrıca hizmet yarışında centilmenliklerini muhafaza etmelerini, arzu ederlerse bizim düzenleyeceğimiz bir etkinlikte bir araya gelip bu ilan ilan etmeleri, seçim sonrası bana oy verdin, vermedin tartışmalarına girmemelerini ve  köylülerimize bu hususta herhangi bir baskı yapmamalarını rica ediyoruz.
 
Derneğimizin kapısı tüm köylülerimize, muhtar adaylarımıza açıktır dileyen istediği vakit gelip görüş ve düşüncelerini bizler aracılığı ile iletebilir.
 
Mübarek Ramazan Ayına giriyoruz, yarına çıkacağımızın garantisinin olmadığı şu kısa ömrümüzde kırgınlık ve küskünlüklere yer yok, zaman birlik, beraberlik ve dayanışma zamanı.
 
Yerel seçimlerin ülkemize, devletimize, milletimize hayırlı olmasını ve adaylarımıza ve seçilenlere hayırlı hizmetlere vesile olmasını umut ediyor tüm islam alemine hayırlı ramazanlar diliyoruz.
Bedel Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi Adına 
Dernek Başkanı Baler FİDAN 

 



Aidat Borcu Sorgulama
Duyurular

Ani vefatı ile hepimizi derin üzüntüye boğan Yusuf DEMİR'in ailesi, yaşadığı İstanbul da eş dost ve köylülerimiz için Can yemeği tertip edecektir.

24 Temmuz 2022 Pazar Günü, Çakmak Mahallesi Horosan Caddesi No:3 adresinde bulunan  GÜHERTAŞ Derneğinde öğle namazı sonrası 13.30'dan itibaren başlayacak olan ikrama tüm hemşerilerimiz davetlidir. 

Allah kabul etsin.


Sivas Hava Durumu

Sivas Yıldızeli Bedel Köyü Derneği

© Copyright 2022  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top